Lanzarote a meglepetések szigete: ha ide látogatsz és megkóstolod a helyi különlegességeket, egész biztosan elégedetten fogsz visszaemlékezni ezekre a pillanatokra.
A helyi ételek egyszerűek és ízletesek. A lanzerote-i ételek nagyszerűsége abban rejlik, hogy mindig friss alapanyagokból készülnek. A kanári gasztronómiára számos nemzetnek volt és van befolyása, jelentős a dél amerikai, a spanyol, a portugál és az afrikai hatás. A helyiek mindennapi étkezése mégis leginkább az őslakosok hagyományaira épül.
Kiváló minőségű húsok, friss halak és zöldségek mind-mind a Lanzarote-i konyha elengedhetetlen részévé vált. Továbbá nagyon fontos a helyi étkezésben a bor és a sajt is, amit általában valamilyen friss zöldséggel fogyasztanak. A Kanári-szigeteken természetesen sokféle hal található, az egyik legjellemzőbb étel a Sancocho, ami egyfajta halleves.
Emellett főként sertést, csirkét, nyulat és kecskét fogyasztanak, de mint a legtöbb mediterrán konyhában, itt is nagy szerepet kapnak a friss pékáruk, kenyérfélék.
Bárhol is jársz a Kanári-szigeteken, nem szabad kihagyni a ráncos vagy kanári krumpli, azaz a papas arrugadas. Ezt semmiféleképpen ne hagyja ki, ha Lanzarotén, vagy a Kanári-szigeteken jár!